“Brittiauto on aina enemmän kuin pelkkä kulkuväline”


Autorepin omistaja Mauri Pulkkinen kertoo, miten hän rakastui brittiautoihin ja mikä englantilaisissa klassikoissa kiehtoo vuosi toisensa jälkeen.

 

”Kun pääsin vuonna 1986 töihin Autoreppiin, opiskelijatoverini olivat kateudesta vihreitä. He pitivät työpaikkaani joka insinöörin unelmana. Ja sitä se on ollutkin, jo 30 vuoden ajan. Autorep oli jo tuolloin tunnettu englantilaisten autojen maahantuonnista, huollosta, varaosista ja korjaamisesta. Ei ole siis sattumaa, että minäkin rakastuin brittiautoihin. Käytyäni vuonna 1987 Land Roverin tehtaalla koko kesän kestäneellä kurssilla, olin perehtynyt mitä syvemmissä määrin englantilaisiin autoihin. Lisäksi lukuisat koulutusmatkat Rolls-Roycen ja Bentleyn tehtaille vahvistivat brittiautojen tuntemustani ja osaamistani. Näillä reissuilla tuli selväksi myös se, että brittiautot edustavat automaailman huippua – Onhan huomattava osa automaailman innovaatioista tehty Isossa-Britanniassa. Englantilaiset autot ovat teknisesti edistyksellisiä ja niissä on käytetty huipputekniikkaa.

 

Brittiautojen sielukkuus kiehtoo

Brittiautoissa kiehtoo niiden yksilöllinen luonne ja sielukkuus. Näitä ominaisuuksia ei löydy ns. kansanautoista. Jos minulla olisi rajattomasti rahaa käytössäni, tallistani löytyisi laaja kokoelma ainakin näitä merkkejä: Rolls-Royce, Bentley, Land Rover, Range Rover, Jaguar, Aston Martin, Lotus ja ehkä Koenigsegg. Ja täytyy tunnustaa, että sinne voisi mahtua muutama saksalainenkin. Tällä hetkellä omistan muutaman Land Roverin, Range Roverin, Roverin ja Morriksen.

Englantilaisen auton omistaminen ei välttämättä ole mikään järkivalinta. Auto valitaan sen tuomien ja antamien tunteiden vuoksi. On myös totta, että brittiautojen viat ovat usein haastavia ja juuri sen takia ne kiehtovat korjaamoalan ammattilaista. Olen vuosien varrella oppinut, että nämä haasteet on tehty voitettaviksi. Meillä Autorepissä mitään ei koskaan jätetä puolitiehen, vaan asiat tutkitaan ja selvitetään alusta loppuun.

 

Vuosien asiakastuntemus valttina

Englantilainen auto on omistajalleen aina enemmän kuin pelkkä kulkuväline. Meidän pitää arvostaa asiakkaan autovalintaa ja suhtautua hänen autoonsa kunnioituksella ja erityisellä vakavuudella. Brittiautojen omistajat ovat enemmän tai vähemmän valveutuneita, oppineita tai taiteellisia henkilöitä. Pitkän kokemuksen ja paneutumisen myötä olemme oppineet ymmärtämään asiakkaidemme ajatusmaailmaa, vaatimuksia ja odotuksia. Tarjoamme tietysti samanlaista yksilöllistä huolenpitoa ja ensiluokkaista asiakaspalvelua myös muiden merkkien omistajille. Meille kaikki ovat tervetulleita!”

Suomen Vahvimmat 2017 AAA Korkein Luottoluokitus AAA Korkein Luottoluokitus AAA Korkein Luottoluokitus

MG Rover Range Rover