Ilmastointi

Auton ilmastointilaitteesta kannattaa pitää hyvää huolta. Se onnistuu parhaiten säännöllisellä ilmastointihuollolla, joka kuuluu Autorepin palveluihin. Toimiva, säännöllisin väliajoin huollettu ilmastointilaite pitää auton sisätilan raikkaana, kuivana ja viileänä. Tämä parantaa kuljettajan vireystilaa ja on miellyttävää myös kanssamatkustajille aikuisista lapsiin.

Monet ilmastointilaitteessa havaitut ongelmat liittyvät sen kompressoriin. Kun ilmastointilaitteen kylmäainetta on liian vähän, sen mukana kiertävän kompressori öljyn kierto heikkenee, eikä kompressori saa riittävästi voitelua. Kompressori vaurioituu, kun siinä ei ole tarpeeksi kylmäainetta, eikä se saa riittävästi tehoja. Kun ilmastointilaitteesta tulee vain haaleata ilmaa, on kyse todennäköisesti kompressori viasta. Tällaisessa tapauksessa ilmastointilaite kannattaa tuoda välittömästi huoltoon. Ilmastointilaite pysyy kunnossa, kun kylmäainetta lisätään noin kahden vuoden välein. Ilmastointihuollossa tarkistetaan tarvittaessa myös mahdolliset vuodot, desinfioidaan höyryilmakennostot ja vaihdetaan raitisilmasuodattimet.

 

Lämmitys

Autorepin palveluihin sisältyy polttoainekäyttöisten Webasto ja Eberspächer autolämmittimien asennus ja huolto. Esilämmitin tekee talviautoilusta entistä mukavampaa, kun auto on valmiiksi lämmin eikä sinun tarvitse putsata ikkunoita jäästä tai lumesta. Valmiiksi sulaneet ikkunat vaikuttavat myös ajoturvallisuuteen. Esilämmitys vähentää myös kylmäkäynnistyksestä aiheutuvaa rasitusta moottorille. Autosi arvo säilyy myös paremmin, kun kuluttavat kylmäkäynnistykset jäävät pois.

Esilämmitetty moottori kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kylmänä käynnistetty. Tämä kompensoi lämmittimen polttoaineen kulutusta. Esilämmitetty moottori tuottaa myös vähemmän ympäristölle haitallisia päästöjä. Autorepin henkilökunta hoitaa Webasto ja Eberspächer asennukset nopeasti ja ammattitaitoisesti. Useimmille autoille on saatavana omat asennussarjansa. Esilämmittimen asennus ei vaikuta auton takuuseen.

 

Ilmastointi- ja lämmityspalvelumme:

  • Ilmastointilaitteiden huolto
  • Ilmastointilaitteiden korjaus
  • Webasto
  • Eberspächer
  • Lisälämmittimien asennus
  • Lisälämmittimien huolto

Suomen Vahvimmat 2017 AAA Korkein Luottoluokitus AAA Korkein Luottoluokitus AAA Korkein Luottoluokitus

MG Rover Range Rover